gieremek - MOJA OPINIA !!! OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!

Wydarzenia, ludzie, opinie, komentarze.

gieremek - MOJA OPINIA !!! OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!

Postprzez Logik » 14 lip 2008 02:00

1. To, że gieremek umarł nie oznacza, że nie wolno go krytykować !!! To nie była osoba prywatna, tylko POLITYK !!!! Hitlera po śmierci wolno było krytykować, więc gieremka TEŻ będziemy krytykować !!!

2. gieremek, powobbnie jak qroń, będzie wykorzystywany teraz w walce z NAMI !!! socyaliści wiedzą, że krytyka gieremka będzie teraz utrudniona, więc rzucą go do walki !!!!

3. gieremek nie był naszym "przeciwnikiem" - był naszym WROGIEM - żeby to było jasne !!!! (nie rozumiem, dlaczego JKM tak go próbuje szanować !!!???)

4. gieremek działał z konkretnym planem, był więc WYRACHOWANY i CYNICZNY !!!! cokolwiek zrobił złego, zrobił to CELOWO !!!

5. pozorna łagodność gieremka była wykorzystywana do walki z nami. Podkreślano, że to "prawy człowiek", a przeciwko niemu "oszołomy". Tymczasem prawdwa jest taka, że to było KOMUNISTYCZNE ŚCIERWO przeciwko ZWYKŁYM, NORMALNYM LUDZIOM !!!

6. Problemem oczywiście nie jest sam gieremek, ale jego szajka umiejscowiona w kluczowych miejscach naszego państwa !!! Te ścierwa będą nadal robić swoje !!!

7. Zawsze powtarzałem: przed zamknięciem wieka KONIECZNIE przebić OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!
Logik

Re: gieremek - MOJA OPINIA !!! OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!

Postprzez Marian Jan K. » 14 lip 2008 09:20

Logik napisał(a):1. To, że gieremek umarł nie oznacza, że nie wolno go krytykować !!! To nie była osoba prywatna, tylko POLITYK !!!!

Chłodnym okiem - [url]Bronisław Geremek zginął w wypadku
http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=po51.txt
[/url]

Podczas II wojny światowej znalazł schronienie u państwa Geremków we Wschowie. W 1950 r., w okresie największego rozkwitu stalinizmu, wstąpił do PZPR, będąc drugim sekretarzem komórki partyjnej na Uniwersytecie Warszawskim. Tam ukończył studia historyczne, a w 1960 r. obronił doktorat w PAN. Dwa lata później został dyrektorem Ośrodka Kultury Polskiej przy Uniwersytecie Paryskim, co wymagało dużego stopnia zaufania władz komunistycznych. W proteście przeciwko inwazji wojsk Układu Warszawskiego na Czechosłowację złożył legitymację partyjną w 1968 r. i od połowy lat 70. zaangażował się w działania opozycji. W 1980 r. został doradcą "Solidarności". Reprezentował jednak defensywną postawę, próbując wraz z Tadeuszem Mazowieckim nakłonić stoczniowców do rezygnacji z postulatu niezależnych związków zawodowych i poprzestania na demokratyzacji Centralnej Rady Związków Zawodowych. Internowany podczas stanu wojennego został po dwóch tygodniach zwolniony. Ponownie aresztowany w maju 1983 r., już w lipcu został jednak zwolniony na mocy amnestii. W 1985 r. zwolniony z pracy w Instytucie Historii PAN. W drugiej połowie lat 80. reprezentował frakcję opozycji opowiadającą się za gotowością do dużych ustępstw wobec władzy komunistycznej. Odegrał istotną rolę w obradach Okrągłego Stołu.

Wiele mówiące dokonania (kolor czerwony) i "szykany", aby nie złamać trtzciny nadłamanej (na zielono)?
Marian Jan K.

Postprzez zapinio » 14 lip 2008 10:04

Zgadzam się w 100% Panie Marianie.

Już podnoszą się głosy, również na tym forum, pouczające o właściwych i niewłaściwych zachowaniach.
Już są uwagi o tym co katolika jest godne , a co nie.
Z reguły wygłaszane przez tych, którzy te katolickie zasady interpretują i wykorzystują wg. przez siebie stanowionych reguł, wygody i opłacalności.
Na pohybel...!

Pozdrawiam
zapinio
Moderator

Postprzez zapinio » 14 lip 2008 10:24

Zgadzam się w 100% Logiku

Pozdrawiam
zapinio
Moderator

Postprzez Logik » 14 lip 2008 12:07

JKM nie ma racji w kwestii traktowania gieremka !!! (to ...

JKM nie ma racji w kwestii traktowania gieremka !!! (to samo dotyczy qronia, szehctera itp.).

Ci ludzie nie są naszymi "przeciwnikami" !!! Oni są naszymi WROGAMI !!!

A dlaczego ? Oto, DLACZEGO:
- ci ludzie podawali się za naszych reprezentantów, a tymczasem służyli naszym WROGOM. Oznacza to status ZDRAJCY !!! Zgodnie z Konwencją Genewską takich ludzi można traktować jak zwykłych bandytów i rozstrzeliwać. Co innego zwykłe komuchy, które JASNO się określiły !!!!

Tak więc każdy, kto w przebraniu chce wejść w szeregi wroga, musi brać pod uwagę KONSEKWENCJE swego czynu ...

Ponadto rozmiar szkód wyrządzonych Polsce i Polakom jest tak ogromny, że takie traktowanie jest UZASADNIONE !!!

Niebezpieczne jest też przenoszenie punktu ciężkości na kwestię "winy w wypadku" !!! To nie ma KOMPLETNIE ŻADNEGO ZNACZENIA !!!! Wolałbym, żeby w tym zakresie okazał się NIEWINNY, bo jego KLUCZOWA WINA jest znacznie poważniejsza !!!

Tak więc ponawiam apel:
- przed zamknięciem wieka KONIECZNIE PRZEBIĆ OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!!!

I nikt (!!!), nawet JKM, nie odbierze MI prawa do walki w MOIM interesie !!! I w interesie MOJEJ rodziny !!!!
To, że MOJA WALKA i jej cele, jest zbieżna z walką JKM to tdobrze, ale to są sprawy NIEZALEŻNE !!!!!!!

KLAR !!!???

Ja będę walczył nawet wtedy, gdy już NIKT nie będzie walczył !!!
Logik

Postprzez allpost » 14 lip 2008 12:10

Logik napisał(a):1. To, że gieremek umarł nie oznacza, że nie wolno go krytykować !!! To nie była osoba prywatna, tylko POLITYK !!!! Hitlera po śmierci wolno było krytykować, więc gieremka TEŻ będziemy krytykować !!!

2. gieremek, powobbnie jak qroń, będzie wykorzystywany teraz w walce z NAMI !!! socyaliści wiedzą, że krytyka gieremka będzie teraz utrudniona, więc rzucą go do walki !!!!

3. gieremek nie był naszym "przeciwnikiem" - był naszym WROGIEM - żeby to było jasne !!!! (nie rozumiem, dlaczego JKM tak go próbuje szanować !!!???)

4. gieremek działał z konkretnym planem, był więc WYRACHOWANY i CYNICZNY !!!! cokolwiek zrobił złego, zrobił to CELOWO !!!

5. pozorna łagodność gieremka była wykorzystywana do walki z nami. Podkreślano, że to "prawy człowiek", a przeciwko niemu "oszołomy". Tymczasem prawdwa jest taka, że to było KOMUNISTYCZNE ŚCIERWO przeciwko ZWYKŁYM, NORMALNYM LUDZIOM !!!

6. Problemem oczywiście nie jest sam gieremek, ale jego szajka umiejscowiona w kluczowych miejscach naszego państwa !!! Te ścierwa będą nadal robić swoje !!!

7. Zawsze powtarzałem: przed zamknięciem wieka KONIECZNIE przebić OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!

777x TAK!
allpost

Postprzez Logik » 14 lip 2008 12:27

Pamiętajcie !!! Największym problemem w walce jest UCZUCIE LITOŚCI !!!!

Musicie być tego uczucia CAŁKOWICIE POZBAWIENI !!!!

Chyba, że chcecie nosić obrożę i mieszkać w budzie dla psa zmajstrowanej przez gieremka i jego bandę ...

JA się na to NIGDY NIE ZGODZĘ !!!

Już w dniu wypadku szechter opublikował rzyg na temat "europejskości gieremka" oraz stwierdził, że gieremek "pokazywał złe strony Polaków" !!!! OTWARTYM TEKSTEM !!!!

Oto, do czego oni są zdolni !!!!

NIGDY im nie ufajcie !!!!

A jak już leżą pokonani, to nadal miejcie oczy dookoła głowy !!!

I KONIECZNIE (!!!) przed zamknięciem wieka PRZEBIĆ OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!
Logik

Postprzez Citizen » 14 lip 2008 12:30

Z tym 1968r to jest ciekawy zbieg okoliczności. O ile wiem, to PZPR wyrzucała na zbity ryj członów pochodzenia żydowskiego, właśnie w 1968r. Jakoś mi ten rzekomy protest pachnie delikatnym naciąganiem faktów, bo to pięknie poprawia wizerunek postaci, której to dotyczy. Ale być może jestem w błędzie..
Citizen

Postprzez szczekan » 14 lip 2008 12:32

Czy pan Logik da nam publiczny pokaz jak się przebija nieboszczyka kołkiem? (na wypadek gdyby inni zawiedli)
szczekan

Postprzez Blue Angel » 14 lip 2008 13:26

szczekan napisał(a):Czy pan Logik da nam publiczny pokaz jak się przebija nieboszczyka kołkiem? (na wypadek gdyby inni zawiedli)

Niechże wreszcie p.GRossa zrobi cos pozytecznego i przebije skutecznie "dobre serducho" zwłok geremka jakimś kołkiem ( i tym może sie p.PGR zrehabilituje!).

[ telefony sie do aniołów urywają z prośbą o "rozgrzeszenie" związane z odczuwaniem lekkiej radości po odejściu geremka do piekła]
Blue Angel

Postprzez circ » 14 lip 2008 14:46

Zgadzam się.
Przebić kołkiem modlitwy. Modlę się się za tego plugawego gada, choć modlitwa kołkiem mi w gardle staje. Jesteśmy Jedno, chcemy tego, czy nie. Dusze w piekle osłabiają nas, jak choroba, jak zgnilizna. Św. Faustyna modliła się za dusze cierpiące w piekle. Bóg się teraz smuci, szatan się cieszy.
Wiem że zemsta jest rozkoszą, bo doświadczam tego, ale też wiem, że to tylko silna pokusa. Kto ją opanuje, zwyciężył siebie.

A Korwin ze swoją mdłą kulturą....do pipla.
Maska, za którą jest nic.

Za nauką Kościoła; Bóg kończy życie człowieka zawsze w odpowiednim momencie i ZAWSZE ma na celu zbawienie duszy. Jeśli ma PEWNOŚĆ, że dusza nie ma szans, wtedy oddaje ją Złemu. Tylko wtedy, godzi się na stratę, jeśli jest pewien, że dusza odrzuciła go całkowicie i nieodwracalnie. Czasem zabiera wcześniej, z miłości, poprzez zasługi, lub wstawiennictwo innych, zanim stanie się najgorsze.
Nikt tu na ziemi nie wie co się teraz stało, kiedy życie jednego z nas właśnie dobiegło kresu. Każde przypuszczenie jest grzechem.
Oddajmy to wszystko Bogu. Uwolnijmy się.

[i nie myślcie se, że lubię być kaznodzieją, na mnie wypadło....czy na sali jest ksiądz?]
circ

Postprzez Elzbieta » 14 lip 2008 15:40

W zwiazku ze smiercia Geremka, ktory byl synem rabina chasyda zalozylam w swoim Kaciku Elzbiety na forum Polska Walczaca nowy watek.

Nowy Papiez Benedykt XVI ma zwyczaj zapalac w Watykanie menore.

To znaczy, ze Kosciol podlega Kabalistom.

http://www.polskawalczaca.com/viewtopic.php?p=8947#8947

http://www.bibleprophecyinthenews.com/BPITN.html

http://www.opusdeialert.com/opus-deis-rabbis.htm

[Pani circ, opamietaj sie. Najpierw zdobadz wlasciwa wiedze, mysl intensywnie i nie pouczaj innych, bos zbladzila....]
Elzbieta

Postprzez zapinio » 14 lip 2008 15:56

Lech Wałęsa napisał(a):"...On miał straszliwe możliwości: te oficjalne i te nieoficjalne..."

http://wiadomosci.onet.pl/1788552,11,li ... ,item.html

Trzebaż więcej...?
zapinio
Moderator

Postprzez circ » 14 lip 2008 16:57

właściwą wiedzę...hehe

Zdaniem byłego prezydenta Lecha Wałęsy, prof. Bronisław Geremek, który zginął w niedzielę w wypadku samochodowym, "to drugi człowiek za Ojcem Świętym o takim horyzoncie i takich możliwościach".
Był największym Polakiem w XX wieku, największym patriotą i intelektem - powiedział Lech Wałęsa w poniedziałek dziennikarzom.
Zawsze z Geremkiem miałem jakieś nadzieje, bo on był człowiekiem nie do końca spełnionym. (i dzięki Bogu i modlitwom Radia Maryja.) On miał straszliwe (Bóg czuwa) możliwości: te oficjalne i te nieoficjalne" - podkreślił. Zdaniem Wałęsy prof. Geremek zrobił dużo więcej, niż możemy przypuszczać. - My znamy tylko te oficjalne rzeczy, ale ile on załatwił rzeczy nieoficjalnie... Przecież w tym świecie większość załatwia się właśnie przez dobre stosunki, przez dobre układy - zaznaczył były prezydent.

Liczyłem, że kiedyś Geremek zostanie premierem, a może prezydentem
i wtedy Polska naprawdę dużo załatwi. No, nie udało się. Przyspieszył. Za bardzo - stwierdził Wałęsa.

I tu mamy odpowiedź, dlaczego Bóg przyśpieszył. Ten nędznik Wałęsa, nosi znaczek w klapie i modli się, niech to będzie dla nas przestrogą. To jest właściwa wiedza.
circ

Postprzez noxon » 14 lip 2008 17:02

Raczej chyba chodziło o Rade Mędrców - Nowy Sanhedryn Europejski a nie premiura czy preziura w Polinie.
noxon

Postprzez Elzbieta » 14 lip 2008 17:13

noxon napisał(a):Raczej chyba chodziło o Rade Mędrców - Nowy Sanhedryn Europejski a nie premiura czy preziura w Polinie.

Zydzi prowadza wojne przeciw Polsce i w dodatku bardzo skutecznie, bo Polacy im pomagaja swoja naiwnoscia, brakiem zainteresowania, zupelnym brakiem patriotyzmu i zdrada Ojczyzny. Powtarzam juz czesto: "Po co tyle tysiecy za Jej wolnosc walczyli i gineli ?"

http://www.polskawalczaca.com/viewtopic.php?t=2365
Elzbieta

Postprzez noxon » 14 lip 2008 17:16

Ale tu jest pelno przebierancow pani Elzbieto, niech pani tu przyjedzie i sprobuje... to nie takie proste.
noxon

Postprzez Elzbieta » 14 lip 2008 17:30

noxon napisał(a):Ale tu jest pelno przebierancow pani Elzbieto, niech pani tu przyjedzie i sprobuje... to nie takie proste.

Pod kazda szerokoscia geograficzna jest w tej chwili to samo.

Slowo klucz - globalizm - popierany przez Watykan, taka sympatyczna forma - ekumenizmu.

Wczoraj w Czestochowie wszyscy tak pieknie falowali. Tak samo jak tu na Ziemi Amerykanskiej Murzyni.

Czas przetrzec oczka !

Nie jest latwo. Jest bardzo trudno, a bedzie jeszcze bardziej.

Beda rzadzic zelanym pretem. Garbowac grzbiety nieposlusznym.

Czy to znaczy, ze mamy sie poddac ?

NIE !

Miliony, biliony razy - N I E !!!
Elzbieta

Postprzez JURek » 14 lip 2008 17:32

Logik napisał(a):...przed zamknięciem wieka KONIECZNIE przebić OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!

Zapinio napisał(a):Zgadzam się w 100%

Logik napisał(a):Tak więc ponawiam apel:
- przed zamknięciem wieka KONIECZNIE PRZEBIĆ OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!!!

allpost napisał(a):777x TAK!

circ napisał(a):...który cmentarz go zechce?

circ napisał(a):Modlę się się za tego plugawego gada, choć modlitwa kołkiem mi w gardle staje.

circ napisał(a):Trudno kochać takiego gada, nawet miłością wrogów.

circ napisał(a):My Was (...)powywieszamy jak bieliznę na sznurze,

OMENATOR napisał(a):Mam nadzieję że pozostali jego koledzy również kupią sobie Mercedesy i udadzą się w tę samą stronę co Geremek.

konserwatysktka napisał(a):Nie, nie zamykajmy bo najciekawsze to się teraz dopiero zacznie.

TOTALNE ZBYDLĘCENIE
JURek

Postprzez noxon » 14 lip 2008 17:34

o Generał narysował szlaczki... tylko cholera nikt ni e rozumie tego bełkootu...

dziękujemy za OBJAWIENIE OBYWATELSKIE. Znaczy zGojenie, to tak gwoli uścićlenia.
noxon

Następna strona

Powrót do Polityka, polemiki, prasówka...